Vítáme vás v diskusním fóru EkoKoza Cz

pomoc

petula.mesi
začátečník
Příspěvky: 1
Registrován: pát 02. říj 2015 16:41:06

pomoc

Příspěvekod petula.mesi » pát 02. říj 2015 17:01:38

Dobrý den,
možná to sem nepatří,ale potřebovala bych moc poradit.Dělám doma sýry už asi rok.Nikdy se mi nestalo co teď za poslední měsíc.Pořídila jsem si nové syřidlo laktosin 1:10000.Obsahuje vše co ma a rukou dopsaná sůl.Děje se to že mléko spasterizuji na 74 stupňů a zchladím na 35 stupňů.Přidám smetanovou kultůru a po 10 min. přidám chlorid na konec Laktosin.Po hodině vysíří a pak nastane problém při rozkrájení se zrno rozpadne a stane se z něj kaše.Přes formičku vše vyteče jako voda. Moc děkuji za rady.

eshop.Ekokoza.cz
začátečník
Příspěvky: 3
Registrován: pon 04. led 2016 19:16:32

Re: pomoc

Příspěvekod eshop.Ekokoza.cz » pon 04. led 2016 19:20:53

Dobrý den,

s tím vám neporadím, nemáme s tímto syřidlem zkušenosti. Ale nechte déle sýřit, sýřenina ještě není hotová a snížila bych teplotu pasterace na 64°C.


Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host