Příspěvekod Blažena » pát 20. úno 2015 9:20:01
Citováno z Dana dne June 10, 2013, 20:01
nějak nechápu princip krémů...... když už budu objednávat na kondicioner tak bych si vzala něco dalšího. :-)
Ahoj Dano, snad jsem to ještě stihla do tvé objednávky....
napíšu ti seznam toho, co bys měla mít jako základ na emulgování
krémy, emulze, mlíčka:
emulgační vosk 3 (uděláš s ním snadno jakýkoli krém)- doporučuji ;)
olivem 1000 (mám ho, ale kvůli jeho ceně si ho šetřím na \"lahůdky\", pro začátek se bez něj určitě obejdeš)
kyselina stearová je výborné \"zahušťovadlo\"- ztužuje tekuté oleje, ale nemastí a hydratuje - doporučuji ;)
cetyl alkohol je coemulgátor - jakási pojistka emulze, dělá krémovější krémy - doporučuji ;)
xanthanová, nebo guarová guma - ta je zase coemulgátorem pro vodní složku - doporučuji ;)
cukr ester - emulgace zastudena - pro výrobu z \"na teplo citlivých surovin\" - doporučuji ;)
sojový lecitin - pro mě lepší tekutá forma - kapsle
kondicionery
BTMS, emulgátor kondicioner
\"BAR\" šampony
sodný coco sulfát
másla a šlehačky z olejů
sojový vosk, včelí vosk, kyselina stearová
Pokud si postupně opatříš tyto suroviny, pak s nimi dokážeš vyrobit naprosto všechno!
Kdybys měla jakýkoli doraz, ptej se, o krémech ti napíšu trochu víc příště, omlouvám se, ale po dovolené jsem byla v práci zavalená spoustou žádostí o krémíčky, mýdla, mlíčka, atd, atd, ...třetí den jen patlám, patlám a patlám.....ale slibuji, jakmile se to trošku uklidní, budeme diskutovat, diskutovat a diskutovat :D