Vítáme vás v diskusním fóru EkoKoza Cz

Nevydařené pokusy

Nikola
začátečník
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 01. led 1970 1:00:00

Nevydařené pokusy

Příspěvekod Nikola » pát 20. úno 2015 9:20:01

Ahoj vsem,
vcera jsem se pokusila vyrobit muj prvni krem na oblicej, ale moc se nevyvedl, v cem jsem udelala chybu? Obracim se na vas zkusene v oboru domaci kosmetiky :)
Suroviny:
30g destilovane vody
15g oleje ze sladkych mandli
15g oleje babassu
10 kapek oleje z sipkove ruze
Kousek vceliho vosku
Cca 7 kapek extraktu z grep. seminek
Cca 3 kapky vitaminu E
Cca 5 kapek EO sladky pomeranc


Nejdriv jsem si rozehrala v hrnicku vosk a oleje, pak v dalsim vodu, oboje asi na 70 stupnu, pomalu jsem vmichala vodu do oleje, po chvili michani jsem pridala ruzovy olej a pak po dalsi chvili grep. extrakt a vitamin E, nakonec par kapek EO a michala jsem elektrickou metlou asi 3 minuty.
Vsechno se krasne spojilo, tak jsem krem presunula do sklenene nadobky, kde se mi vsak uz asi po 2 min. oddelila vodni cast od te tuhe, tak jsem zkusila michat, ale znovu se oddelila, tak jsem nakonec vodu odlila a ted mam v lednici hodne tuhy krem, z ktereho udloubnu hrudku a ta se pak po dotyku s teplou pokozkou rozehreje.
Kde jsem udelala chybu? Malo jsem michala?

JanaJ
začátečník
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 01. led 1970 1:00:00

Re: Nevydařené pokusy

Příspěvekod JanaJ » pát 20. úno 2015 9:20:01

Ahoj, včelí vosk se může použít jako emulgátor, ale musí ho být min 5%.Poměr olejů a dest. vody máš správný,tak ten včelí vosk příště min. 3g, ani o chlup méně ;)

Blažena1
pokročilý
Příspěvky: 59
Registrován: čtv 01. led 1970 1:00:00

Re: Nevydařené pokusy

Příspěvekod Blažena1 » pát 20. úno 2015 9:20:01

Nikola
ano, málo jsi míchala
jak píše Jana, vosk musíš mít minimálně v 10% zastoupení v receptu
poměr olejů a vody bych řešila ve prospěch olejů, a to min. 60:40, spíše 70:30
u většího zastoupení vody hrozí oddělení vody

u těchto krémů s voskem je ale základ míchat až do úplného vychladnutí, dokonce zchlazení pod pokojovou teplotu
určitě se někde dočteš o postupu: 1 minuta mrazák, vyndat, míchat, 1 minuta mrazák, vyndat.......až to zhoustne, nesmí to být vůbec (ani trošku) tekoucí, když otočíš misku, nesmí se to ani hnout
já mrazák nepoužívám, připravím si větší misku s ledem, samotný krém míchám v nerezu, výborně přenáší teplo i chlad, na stěnách misky to v ledové lázni tuhne, stálým mícháním metličkou stírám ze stěn a vmíchávám do tekutého středu, postupně houstne, nakonec to má konzistenci změklého másla a to je teprve ta správná chvíle pro kelímkování, pak už se to neoddělí, tedy do doby, dokud to znovu neohřeješ
Blažena


Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host

cron