rebatching - předělané zbytky mýdla na luxusní mýdlo na nohy proti plísni a pachu
Image
asi to znáte - uděláte dávku mýdla, nakrájíte, ořežete to nepěkné, aby byly kostky hezky stejnoměrné......a zůstanou vám různé odřezky, menší, větší, je jich stále víc a víc a nevíte co s nimi.....rozpustit a udělat z nich tekuté mýdlo na mytí, nebo na praní.....jistě to by šlo, ale mě bylo líto těch drahých olejů na mytí, nebo praní
a pak jsem si přečetla o rebatchingu a rozhodla se expedimentovat
zbytky mýdla jsem nastrouhala, bylo toho 1/2 kg, přidala jsem 300 ml rozmarýnového výluhu (chcete-li, čaje) a dala na mírný oheň rozpouštět
stále jsem míchala, asi dost razantně, protože jsem s rozpouštěním mýdla skončila, když jsem měla v kastrůlku bublající našlehanou jednotnou a hladkou pastu-kém (asi jako těsto na piškot)
bylo to tak nadýchané, že mě okamžitě napadla podobnost se šlehaným mýdlem
nechala jsem zchladnout na cca 60°C a vmíchala jsem 10 ml TEE TREE oleje (protiplísňový a dezinfekční)
nandala jsem do formiček, dala na 30 minut do mrazáku, vyklopila (šlo to lehce) a teď suším, trochu se vysycháním propadají, ale jsou pořád, i po týdnu, taková nadýchaná a plavou na vodě

voalá........výsledek:
mám protiplísňové, šlehané mýdlo, po kterém mým chlapům přestaly smrdět nohy!!!!!!!!!