Příspěvekod Blažena » pát 20. úno 2015 9:20:01
Pájo, jojobové korálky jsou moc fajn, jako exfoliant jsou neškrábavé, jemné a barevně efektní (ale ta paráda něco stojí), trochu "hrubší" jsou mleté skořápky z ořechů (na tělo), naopak pro opravdu jemný peeling pak je lepší použít některý z jílů, nebo kosatcový pudr (obličej).
úplně nejjednodušší je použití pudru, nebo jílu:
1 čl rostlinného glycerinu
1 čl jojobového oleje
1,5 čl jílu, nebo pudru
přidat trošku květové vody podle typu pleti, vymíchat na kašičku, prsty rozetřít na obličej a jemně masírovat, potom opláchni, ideální ve sprše
aplikovat na vlhkou pokožku - nikdy na suchou!!!!!! - ostatně to platí u všech peelinků
příprava je opravdu tak jednoduchá, že se nevyplatí dělat do zásoby, namíchej vždy čerstvé, jinak bys musela konzervovat.
Pokud chceš vyrobit exfoliační krém, pak mě se moc líbí tento:
původní recept byl s jojobovými korálky, nahradila jsem bentonitovým jílen (bohužel v nabídce eschopu není)
12 gr jojobového oleje
3,5 gr emulgačního vosku č.3
rozpustit ve vodní lázni (max 70°C)
40 gr vody, nebo hydrosolu podle typu pleti (výborná je vilínová, nebo cistusová voda)
opět zahřát zvlášť na 70°C, pomalu vlévat do oleje s voskem za stálého míchání - emulgace krému
1,5 gr jojobových korálků (nahradila jsem 1 rovnou pl lžící bentonitu, jíl rozmíchat před zahříváním ve vodní fázi)
30 kapek AHA kyselin
15 kapek aromatické přírodní vůně - mám moc ráda borůvku, nebo granátové jablko
15 kapek COSGARD
do zchladlé emulze (pod 40°C) postupně přidat všechny tyto složky, nalít do kelímku - v lednici vydrží cca 4-6 měsíců
Krém nanes jako masku, v tenké vrstvě, nech chvíli působit (AHA kyseliny potřebují trošku času, asi 10 minut), potom masíruj a opláchni, nebo setři tamponem.