Vítáme vás v diskusním fóru EkoKoza Cz

Recepty pro výrobu sýru

Archiv sýrařských a chovatelských příspěvků ze starého fóra na ekokoza.cz
Při přenosu se bohužel nepodařilo zachovat autory původních příspěvků.
ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Recepty pro výrobu sýru

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Recepty pro výrobu sýrů a kysaných výrobků si můžete zdarma stáhnout tu:

http://www.ekokoza.cz/eshop/Potreby,pro,vyrobu,syru/Srazeni,mleka,a,mlekarske,kultury/Syridla,a,chlorid/Recepty,pro,vyrobu,syru.html

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Olomoucké tvarůžky

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Dobrý den,

rád bych se pokusil o výrobu tvarůžků v domácích podmínkách. Recept jsem našel tento:

SUROVINY

1 kg netučného kyselého tvarohu
1 olomoucký syreček
35g kuchyňské soli (7 kávových lžiček)
syrovátka na omývání (postačí slaná voda nebo pivo)

jde mi o to, co se myslí tím kyselým tvarohem, jestli lze použít tvaroh z obchodu, nebo ještě lépe, jak si tento tvaroh připravit doma.

děkuji

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Recepty pro výrobu sýru

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Kde koupim siřidlo a ostatni ingredience

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Recepty pro výrobu sýru

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Syřidlo, chlorid a kulturu tu v eshopu, mléko na farmě.

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Recepty pro výrobu sýru

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Dobry den, chcela by som sa spytat, kde by som nasla recept na vyrobu tvrdych syrov ako gruyere , parmazan?
dakujem

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Recepty pro výrobu sýru

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

zkuste se podívat na http://jaknato.webpark.cz/html/index.html

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Recepty pro výrobu sýru

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,dělala jsem goudu dle vašeho receptu(kozí mléko 8l)Pasterace 64st,poté chlazení.Jako kulturu kys.smetana-45min kysat.Poté 2ml chloridu a 2ml syřidla a 40minut sýřit.Sýřeninu jsem pokrájela(kostky prostě nejdou!nevím jak)Pokrájet na menší,odebrala jsem cca 4,5l syrovátka(není to moc?) a dolít vodou a dohřívat.Sýřeninu jsme dala do formiček,odtéká a otáčím.Pak nasolím v nálevu nebo nasucho?A dát do sklepa?Je tam tedy 13st.,ale cca 97%vlhkost.Chodit otáčet a solit?nebo potírat silikonovou mašlovačkou slanou vodou?Denně?Teď mám misku přes ní sítko z mrazáčku a na něm sýr.Jak jinak se ještě ukládá,jak to mají položené na prknech?A mohu dát do plachetky a lisovat?jak dlouho a jakou vahou?Mohu i do tohoto sýra dát nějaké koření?Díky za úžasné stránky,budu tady asi hoooodně často,tak už teď se omlouvám.Jana

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Recepty pro výrobu sýru

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Dobrý den všem.Poprosil bych také o radu.Sice jsem teď dlouho sýry nedělal,ale matně si vzpomínám,že z čistě kozího mléka nejde sýr udělat a musí se ředit s kravským nebo sušeným.Ale v jakém poměru?Nebo by stačila třeba jen kravská smetana?Předem děkuji za odpověď.

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Recepty pro výrobu sýru

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Dobrý den,jsem začátečník,ale dělám jen z kozího mléka a opravdu ničím neředím,ani nepřidávám kravskou smetanu.Já si nedovolím radit..to opravdu ne,ale jen dávám vědět,že to prostě jde.Čerstvý sýr,tvaroh,balkán a další dle rady,-zkusím pařený.Místo kultury,tedy jen zatím kys.smetana,ale dnes došla kultura,tak vyzkouším.Hodně štěstí s výrobou.


Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti

cron