Vítáme vás v diskusním fóru EkoKoza Cz

Plíseň u zrajícího sýru

Archiv sýrařských a chovatelských příspěvků ze starého fóra na ekokoza.cz
Při přenosu se bohužel nepodařilo zachovat autory původních příspěvků.
ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Plíseň u zrajícího sýru

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Prosím o radu. Ze 16ti l kozího mléka jsem udělala \"goudu\":-)Je ve vinotéce, 15 stupňů tepl., ve zracím boxu, každý den obracena a myta slanou vodou 18%. Poslední den asi stoupla vlhkost a objevila se plíseň:-( Žlutá:-(((( Dost žlutá.. po vykartáčování a vydrhnutí solí zůstává sýr, hlavně ve vráskách po plachetce svítivě žlutý:-( Toho mlíčka je mi líto... Myslela jsem že za pár týdnů zavoskuji ale teď nevím, jestli spíš nevyhodím:-( Goudu jsem ze začátku koupala v 18ti procentním roztoku soli (převařená voda plus paster.syrovátka 3:1)a pak tím každý den myla...to nevím jestli nebyla chyba.... Poradíte? Děkuji...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů

cron