Vítáme vás v diskusním fóru EkoKoza Cz

plíseň na povrchu

Archiv sýrařských a chovatelských příspěvků ze starého fóra na ekokoza.cz
Při přenosu se bohužel nepodařilo zachovat autory původních příspěvků.
ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

plíseň na povrchu

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Dobrý den, ráda bych se zeptala na stav mého sýra. Prvně jsem zkoušela polotvrdý sýr. Jako kulturu jsem dala smetanový zákys a vše vyšlo dle mého pohledu dobře, problém nastává teď po 16 dnech zrání v ledničce. Tuto malou ledničku jsem koupila jen pro účel zrání sýrů, tudíž tam nemám žádné jiné potraviny (kromě skleniček se syřidlem a chloridem) a než jsme ji uvedli v provoz, tak jsme ji pořádně vymyli. Na povrchu sýra se začínají objevovat malé černé plesnivé tečky. Sýr pečlivě každý druhý den obracíme a potíráme solným roztokem z převařené vody (první 4 dny jsme obraceli i potírali denně) a černé tečky seškrabáváme nožíkem. Taky už tam mám druhý sýr, který je o týden mladší, zatím se na něm nic neobjevuje, ale asi je to jen otázka času. Chtěla bych se tedy zeptat, jestli je to v pořádku, nebo tento sýr raději zkonzumovat dříve a ten druhý nechat zrát.
Moc děkuji za odpověď
Markéta

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů

cron