Dělala jsem poprvé mýdlo s kozím mlékem, podle Susan Miller. Postup se mi zdá, že jiný než doporučují mýdlařky v receptech na internetu. Formy s mýdlem jsem dala po naplnění do lednice, aby mýdlo zůstalo bílé a nezhnědlo. Mýdlo se nezdrclo, je krásně bílé, sice pH je vysoké ani jsem ho neměřila, ale mělo by se snížit zráním uvidíme. M.
Toto mýdlo ještě zraje, ale zachovalo si vůni asi díky tomu, že neprošlo gelovou fází. Dělala jsem ještě dvě várky dle tohoto receptu a nechala projít gelovou fází medové, rakytníkové a musím říct, že mne nadchly. Medové nádherně zjemňuje a zvláčňuje, no a rakytníkové taky super. Obě mýdla dělají veliké bubliny a krásně myjí.
pokud by bylo možné asi na oboje? máme v rodině atopika, a tak bych chtěla zkusit toto mýdloz kozího mléka právě kvůli tomu, a ještě k tomu to bude vlastně muj prvni pokus o vyrobu mydla, tak předem moc děkuji i za další případné rady
Dobrý den, také bych ráda recept na mýdlo s kozím mlékem. Mám čerstvě nadojené a hlavně čas . Už jsem si u Vás objednala knihu, ale recept bych potřebovala teď . Jinak recept na mýdlo za studena klasicky s použitím NAOH a olejové fáze
mohla bysom Vas taktiez poprosit o recept na mydlo s kozim mliekom? Dcerka ma atopicky ekzem a kupovane mydla na to vobec nezaberaju:-( pani od ktorej som ho kupovala, prestala s vyrobou:-(.
Mám recept na mýdlo a mám jen takový malý dotaz. Recept je, že na 150 g olivového nebo marseillského mýdla se dá 350 ml destilované vody. Je možné místo té destilované vody použít kozího mléko? A jestli se přidáním mléka nesníží trvanlivost mýdla. Děkuji.
Dá, jen musíte mléko hodně chladit při přidávání louhu, nesmí se ohřát. Louh přidávat velmi pomalu. Trvanlivost - vždycky jsme zatím mýdla spotřebovali než se zkazili, ale tak roku bych se nebála.