Vítáme vás v diskusním fóru EkoKoza Cz

Riccota

Archiv sýrařských a chovatelských příspěvků ze starého fóra na ekokoza.cz
Při přenosu se bohužel nepodařilo zachovat autory původních příspěvků.
ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Riccota

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

sráží se zbytková bílkovina a z jakého množství vyrábíte, z 20 litrů syrovátky je toho tak půl kila.

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Riccota

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

nepředstavujte si, že se vysráží jako u sýru, ale na povrchu se vysráží bílkovina do takových bílých shluků a ty se posbírají

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Riccota

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Ještě kopíruju reakci paní Marcely z jiné části diskuze, kde se taky dlouho nedařilo a pak se to provalilo:
Jéééé, mě se včera povedla!!!!! Ze 4 litru 200g!!! A je moooc dobrá. Dala jsem smetanu místo mlíka a víc srážedla. Tak to asi pomohlo :-)

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Riccota

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Znovu jsem to prohřála a nechala trošku déle na těch 84 stupňů a už se něco začalo tvořit, tak jsem to přecedila tak, že jsem dala do sítka plenu a přez ní. No... a něco mám,z 5 litrů, v sítku tak čtvrtinka tak dnes ochutnám. :-D

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Riccota

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Taky to cedím přes plenu. Je to sice na dlouho, než to proteče, ale pak to zavěsím do sprcháče na noc a do rána to hezky vykape.

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Ricotta

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

Dobrý deň, pustila som sa do výroby syra - ten odkvapáva a vyzerá nádejne :) -zo syrovátky som chcela vyrobit ricottu, postup som dodržala a nič sa mi nevyzrážalo... :( - môže sa také niečo prihodiť? Vďaka za rady a skúsenosti

Ludka

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Ricotta

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

z jakého množství jste ricottu vyráběla? Je tam poměrně menší výtěžnost cca 2%, záleží na kvalitě syrovátky.

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Riccota

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

mám stejný problém jako 2 poslední uživatelé

ekokoza
Administrátor
Příspěvky: 1323
Registrován: stř 11. úno 2015 8:46:00
Bydliště: Lesní Jakubov
Kontaktovat uživatele:

Re: Riccota

Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00

(na minulé straně)


Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host

cron