Příspěvekod ekokoza » čtv 01. led 1970 1:00:00
Dobrý den,taky bych se chtěla podělit o své \"umění\" a budu ráda,když mi někdo poradí ;)!!Dělám měkké sýry,tedy zkouším,mám 7-8l kozího mléka,zahřeju na 65st,nechám zchladit na 32,přidám chlorid(kolik přesně mám dát)?,nechám půlhoďky odpočinout a pak přidám 7-8 kapek syřidla FROMASE 220XLG a nechám klidně 2hodiny aby se oddělila syrovátka.Pak rozkrájím na kostky a hned dávám do formiček!!Do těch dám tedy i třeba petžel,pažitku a nechám přes noc kapat a otáčim.Ráno vyndám z formiček a vykoupu v solném nálevu.Nevím jak dlouho koupat nebo se solí i někdy během výroby? :? Mám tady i mezofilní kulturu BETA DL1(granulky)taky nevim kolik dát a včera sem ji prvně přidala,všechno šlo normálně(aspoň si myslim!!)ale sýr je nakyslý!!opravdu to nechutná.Poprvé sem měla hrudkovitý,ale to by mohlo být tím,že sem dala na 7l půl lžičky syřidla??Hned se mi to zdrclo doprostřed hrnce,ale nám to chutnalo jako balkán na saláty!!Ale to sem sýřeninu scedila a prosolila,už tady to bylo špatně že?Nebo jak ochucujete?Můžete mi pomoci jako pro prvňáčka??Budu moc ráda a jestli můžu,budu Vás tady otravovat dále :D!!Mějte se mnou strpení,děkuji Janka